Zelenszkij attól tart, hogy az USA szándékosan kelti a feszültséget Ukrajnában

Volodimir Zelenszkij elnök attól tart, hogy az Egyesült Államok szándékosan szítja a feszültséget Ukrajnában az orosz invázió veszélyével, mindenekelőtt azért, hogy előkészítse a terepet az Oroszországgal Donbásszal kötendő alkuhoz – közölte szombaton a Politico című amerikai kiadvány, adta hírül az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint az orgánum azt írta, hogy Zelenszkij még 2021 novemberében megkongatta a vészharangot az orosz inváziós fenyegetéssel kapcsolatban, de az utóbbi időben visszakozott, és „megpróbál nyugalmat sugározni”. A kiadvány ukrán elnökhöz és csapatához közel álló forrásai szerint Zelenszkij véleményének a megváltozását az idézte elő, egyre nagyobb ingerültséget vált ki belőle Joe Biden amerikai elnök adminisztrációja, beleértve, hogy az amerikai külügyminisztérium visszahívta a diplomaták családjait, ami még jobban megrémíti az ukránokat, és negatív hatással van a pénzpiacokra.

A Politici egyik forrása még azt is megjegyezte, Zelenszkij attól tart, hogy az Egyesült Államok szándékosan fújja fel a Vlagyimir Putyin orosz elnöktől kiinduló fenyegetést, hogy Washingtonnak legyen politikai tere a Kremllel való megegyezésre. Például úgy, hogy nagyobb ellenőrzést biztosítson Moszkvának Donbász felett. A Biden-kormányzat régóta tagadja az ilyen tervek meglétét.

Forrás: vb/rbc.ua

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek