Zsarolta és meglopta az édesanyját

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt emelt vádat egy huszonkét éves férfival szemben.

A vádlott és a családtagjai együtt élnek egy Tiszaújvároshoz közeli kisvárosban. A vádlott kapcsolata az édesanyjával az utóbbi időben megromlott, a fiatal férfi agresszív természete és hozzátartozóit érintő folyamatos fenyegetőzései miatt.

A vádirat szerint, 2019. május 20-án, délután a férfi otthon pénzt kért az anyjától, mert egy nevére érkezett postai csomagot akart kiváltani. A nő közölte a vádlottal, hogy nem ad neki pénzt, mire ő fenyegetni kezdte a sértettet hogy megöli, leszúrja az egész családot és rájuk gyújtja a házat. A sértett – tartva attól, hogy a fia bántalmazni fogja – jobbnak látta, ha távozik a lakásból, ezért édesanyjához indult az egyik szomszédos településre. A vádlott azonban nem hagyta annyiban a dolgot, követte a sértettet és az utcán a karját megfogva próbálta visszatartani, miközben továbbra is fenyegette, hogy megöli őt és családtagjait is, ha nem kap pénzt. A sértett – bár tartott a vádlottól – határozottan visszautasította a követelését, mire a vádlott végül felhagyott a cselekményével és hazament.

Miután hazaért, a férfi kihasználta, hogy az édesanyja nem tartózkodik otthon és a közösen használt ingatlanból elvitte az édesanyja tulajdonát képező 30.000 forint értékű televíziót, amelyet később 8.000 forintért eladott egy nőnek, aki nem tudott arról, hogy a készülék bűncselekmény elkövetéséből származik.

A sértett, mint a vádlott hozzátartozója lopás miatt magánindítványt terjesztett elő.

A járási ügyészség vádiratában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására valamint pártfogó felügyelet és vagyonelkobzás intézkedés alkalmazására tett indítványt a bíróságnak.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek