Komárom-Esztergom megyében 1,2 milliárdos területfejlesztési pályázat eredményét hirdették ki

A Komárom-Esztergom megyei önkormányzat 11 település területfejlesztési támogatásáról döntött, a pályázatok összértéke csaknem 1,2 milliárd forint – közölte a megyei közgyűlés elnöke szerdán az MTI-vel.

Popovics György (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a két legjelentősebb projekt energiamegtakarítást eredményező beruházás. Komáromban geotermikus várositávhő-rendszer építését támogatták félmilliárd forinttal, Bábolnán pedig az önkormányzati intézmények gázfelhasználását csökkentik 200 millió forintos felújítással.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) most kihirdetett fejlesztéseinek köszönhetően több helyen megoldódik a csapadékvíz elvezetése, fejlődnek az egészségügyi és szociális alapszolgáltatások, orvosi rendelő és gondozási központ újul meg.

A közgyűlés elnöke emlékeztetett arra, hogy a TOP forrásaiból a megye mintegy 26 milliárd forintos támogatást használhat fel. Áprilisban 49 település 80 pályázatát bírálták el pozitívan, mintegy 13 milliárd forint értékben.

 

Vélemény, hozzászólás?