42 százalékkal több foglalás – lendületben a belföldi turizmus ősszel is

A Szallas.hu adatai szerint 42 százalékkal több belföldi őszi üdülésre szóló foglalás áll bent, mint tavaly ilyenkor. A bruttó szobaár bevétel 76 százalékkal nőtt eddig. A november elsejei hosszú hétvége legkeresettebb úti céljai Eger, Gyula és Hévíz.

 

 

42 százalékkal több foglalást tettek meg az őszi időszakra belföldre

 

Kétarcú nyarat prognosztizáltak a Szallas.hu szakértői, és most az őszi-téli időszakot is hasonlóan látják. Bár az eddig megtett foglalások száma és aránya bizakodásra ad okot, hátravan még a medve: az elszálló infláció és mellé a rezsicsökkentés csökkentésének hatását nehéz megjövendölni. „Augusztus 30-áig 42 százalékkal több foglalást tettek meg az őszi időszakra belföldre, mint tavaly, ezzel idáig 76 százalékkal nőtt a bruttó szobaár bevétel”– ismertette a részleteket Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. Országos viszonylatban egy főnek egy éjszaka átlagosan 11 200 forintba kerül, ez 10 százalék körüli növekedés 2021 hasonló időszakához képest.

 

A hazai turizmus fő mozgatórugója ősszel az idei utolsó hosszú hétvége

 

A hazai turizmus fő mozgatórugója ősszel az idei utolsó hosszú hétvége lehet, ami ráadásul négynapos lesz, hiszen mindenszentek, november 1-je keddre esik. Ezzel kezdődik az őszi szünet is a tanévben, ami november 6-áig tart. Így gyakorlatilag 3 nap szabadsággal akár 9 napos extra üdülést is be lehet iktatni. Eger, Gyula, Hévíz, Hajdúszoboszló és Zalakaros gyűjtötte eddig a legtöbb foglalást a Szallas.hu-n. „A legnépszerűbb őszi úti célok sorát Sárvár, Sopron, Esztergom, Miskolctapolca és Nyíregyháza követi” – tette hozzá a sajtószóvivő. Szabad szállás még bőven akad a legkedveltebb desztinációk esetén is az őszi hosszú hétvégére: például az egri és gyulai szálláshelyek közel kétharmada foglalható még. Jelenleg egyébként a foglalások darabszámából Észak-Magyarország részesül a legnagyobb arányban (28,5%). A dobogón követi Nyugat-Dunántúl (19,2%) és a Balaton (11,4%). Minden második foglalás wellness-szálláshelyre szól.

 

Érdemes az akciós árakra vadászni

 

„Az egyetlen hosszú hétvége várhatóan sokakat megmozgat majd, de addig is meg kell őrizni az utazási kedvet, a belföldi turizmus életben tartása mindannyiunk közös ügye” – mondta a sajtószóvivő. A Szallas.hu három költségkímélő lehetőségre hívja fel a figyelmet. Medve helyett érdemes az akciós árakra vadászni. „Szeptember 7-éig 14-20 százalékos árengedménnyel foglalhatók a promócióban résztvevő szállások” – mondta Kelemen Lili. A második javaslatuk, hogy foglaljunk kedvezményes időszakot. A hosszú hétvégét megelőző és követő hétvége általában alacsonyabb áron elérhető. Továbbá a hétköznapok is jellemzően olcsóbbak, mint a hétvégék. A sajtószóvivő azt is hozzátette, a Szallas.hu valamennyi szállásadó partnere előleg nélkül vagy lemondási díj nélkül foglalható ajánlatot is kínál. A vendégnek így nincs anyagi kockázata, ha valamiért meghiúsulna az utazása.

A legnépszerűbb belföldi úti célok az őszi hosszú hétvégén: Eger, Gyula, Hévíz, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Sárvár, Sopron, Esztergom, Miskolctapolca, Nyíregyháza.

Forrás: pr.szallas.hu

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek