A Bohemian Betyars győzött a tehetségkutatón

A miskolci származású Bohemian Betyars együttes nyerte meg a Nagy-Szín-Pad! című tehetségkutató versenyt, amit Budapesten, az Akvárium Klubban rendeztek meg.

 

Petőfi Rádió, Petőfi TV, Sziget Szervezőiroda és a VOLT Produkció szervezésében lezajlott rendezvény győzteseként meghívást kaptak a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand – Nagyon Zene Fesztiválra, továbbá a 2017-es groningeni Eurosonic Festiválon ők képviselhetik Magyarországot. Ezeken kívül még videoklippel és egy 500 ezer forintos üzemanyag-utalvánnyal is gazdagabbak lettek.

A verseny tizenkét szereplője közül végül idén a Bohemian Betyars győzött. Tavaly az Ocho Macho, míg 2014-ben a Mary PopKids nyerte a Nagy-Szín-Pad!-ot. Az április 23. és május 4. között tartott elődöntőkben és fináléban a résztvevőknek 15 perces élő blokkot kellett előadniuk. A döntőbe jutáshoz a 25 tagú szakmai zsűri pontjainak átlaga, valamint a közönség által leadott szavazatok 50-30 százalékban számítottak. A Petőfi Rádió és a Petőfi TV élőben közvetítette a koncerteket.

2009-ben alakult a Bohemian Betyars és 2011-ben mutatták be első lemezüket, a Boros utca 1-et, ami után rögtön hatnapos német turnén vettek részt. 2012-ben jelent meg második albumuk (Stone Soup címmel), egy évvel később a harmadik, az Utcabetyár, tavaly pedig az Összefúj a szél.

A zenekar tagjai: Szűcs Levente (ének, akusztikus gitár), Palágyi Máté (hegedű), Muhari Krisztián (trombita), Mihályfi Máté (szólógitár), Fehér Gábor (bőgő) és Dankó Dániel (dob). Az elmúlt évek folyamán többször felléptek külföldön, és gyakran lehet őket hallani hazai klubokban, fesztiválokon. Saját zenéjüket speed-folk freak-punknak nevezik, amihez magyar, balkáni és cigány dallamokat vegyítenek.

 

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó

Nyitókép: A Bohemian Betyars egyik miskolci koncertje


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek