A Fair-play Szövetség bírálja a közszereplők megsértésével foglalkozó javaslatot

A Fair-play Szövetség felszólította a szlovák belügyminisztériumot, hogy vonja vissza azt a törvénytervezetet, amely alapján kihágásként kezelnék, ha valaki a munkája végzésével kapcsolatban megsért egy közszereplőt.

Rámutatott arra is, hogy a bírósági tárgyalásokon a jó hírnév megsértésével kapcsolatos ügyekben jelenleg pontosan ennek ellenkezőjéből indulnak ki. A politikusoknak, közszereplőknek az átlagosnál fokozottabban kell tűrniük a személyüket érő kritikákat és akár az erősebb kijelentéseket is „Szükség van arra, hogy szabadon bírálhassuk a túl drága, buta, átgondolatlan vagy rossz javaslatokat. Ennek pedig része az is, ha nem valami hízelgően fejezzük ki magunkat a politikusok, közszereplők javaslataival kapcsolatban” – szögezte le Kunder.

A szlovák belügyminisztérium jelenleg értékeli a tárcaközi egyeztetésre bocsátott törvénytervezettel kapcsolatos észrevételeket.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: tasr, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek