A farkasvadászat betiltásának elbukásán csóválja a fejét a volt környezetvédelmi miniszter

Sólymos László, volt környezetvédelmi miniszter ismét csalódott az egy párt (OĽANO) színei alatt működő környezetvédelmi és agrártárcák (együtt)működésében. Ezúttal a természetvédőknek a (sertéspestisre is gyógyírt jelentő) farkasok vadászatának betiltásához fűzött reménye ment füstbe…

A Híd párt elnöke a következő szavakkal illette a Facebookon Mičovský agrárminiszter farkasokra és vadászaikra vonatkozó döntését:

“Tavaly az állatvédőkkel karöltve harcoltunk, hogy a farkasok kilövési kvótáját nullára csökkentsék. Csak részben jártunk sikerrel. Az irreális igények ellenére a kvótát sikerült 35-re csökkentenünk. Ez így is 35 kilőtt farkassal több a kelleténél. Idén még magasabb kvótát szabtak meg, 50 farkast lehet legálisan kilőni. Pedig a farkas természetes gyógyír a túlszaporodott vaddisznók problémájára, amelyek sok problémát okoznak a mezőgazdaságban. Az afrikai sertéspestisről nem is beszélve, ami miatt több gazdának a teljes állományát likvidálnia kellett. Ebben az esetben is épp a farkas lenne a természetes “állatorvos”. Naiv voltam, mikor azt hittem, hogy jó hír a természetvédelemnek, ha a jelenlegi környezetvédelmi miniszter és a földművelési miniszter ugyanazon párt jelöltjei. Már nem így gondolom.”

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek