A július kánikulával indul

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a sok napsütés mellett északnyugat felől kissé megnövekszik a fátyolfelhőzet – az Észak-Dunántúlon számíthatunk több felhőre. Csapadék nem várható, legfeljebb csak a késő esti órákban sodródhat be az északnyugati határvidékre egy-egy zápor, zivatar.

A délnyugati, déli szél megélénkül, helyenként megerősödik, de a Kisalföld térségében estefelé az északnyugatira forduló szelet akár viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 33 és 37 fok között valószínű.

Kedden a sok napsütés mellett északnyugat felől kissé megnövekszik a fátyolfelhőzet – az Észak-Dunántúlon számíthatunk több felhőre. Csapadék nem várható, legfeljebb csak a késő esti órákban sodródhat be az északnyugati határvidékre egy-egy zápor, zivatar. A délnyugati, déli szél megélénkül, helyenként megerősödik, de a Kisalföld térségében estefelé az északnyugatira forduló szelet akár viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 33 és 37 fok között valószínű.

Szerdán napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Eleinte északkeleten, napközben inkább csak délnyugaton, nyugaton alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Csütörtökön nagyrészt napos idő ígérkezik fátyol- és gomolyfelhőkkel, elsősorban délnyugaton, nyugaton helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Mérsékelt marad az északias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Pénteken napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. A nyugatias szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, főként délnyugaton alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A többfelé erős nyugati, délnyugati szél estefelé északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Forrás: OMSZ


Hasonló cikkek