A legsikeresebb web 3.0 kriptovaluták

A közelmúltban a blokklánc-technológia megjelenése és elterjedése óriási változásokat hozott az életünkbe. Egyesek úgy vélekednek, hogy ez jelentheti majd a megoldást nagyon sok jelenleg meglévő problémánkra, mások szerint viszont vissza kéne állítani, és meg kellene őrizni a blokkláncmentes időszak szabályait.

Mit kell tudnunk a web 3.0-ról?

Így vagy úgy, de biztosan meg fogja határozni a közeli és a távoli jövőnket ez a technológia, amely alatt a ma ismert internet decentralizált újragondolását értjük. Ennek a központok nélkül működő hálózatnak, valamint a mesterséges intelligenciának hála központi megfigyelés és irányítás nélkül, cenzúramentesen küldhetünk adatokat majd egymásnak.

Ez a hálózat maximális biztonságot és átláthatóságot ígér. Nem csoda hát, hogy megjelentek már a web 3.0 coinok. Ezek olyan digitális fizetőeszközök, amik az okosszerződéseket is felhasználják a működésük során, a tranzakcióknál pedig automatizált megoldásokat alkalmaznak.

Ezek között is vannak sikeresebb és kevésbé elismert próbálkozások. A bitcoin hírek követésén kívül érdemes ezekre a kriptovalutákra is kiterjeszteni a figyelmünket. Lássuk, mely projekteket tekinthetünk napjainkban a legelterjedtebb megoldásoknak!

Polkadot

Az első, említésre méltó valuta a Polkadot, másik nevén DOT. Ez különösen sikeres kripovalutának számít, mégsem ismeri mindenki a harmadik generációs internettel szorosan összefonódó múltját. Sok kereskedő az alacsony tranzakciós díjai, valamint kiemelkedő gyorsasága miatt tartja sokra ezt a projektet.

Chainlink

A Chainlink mögött lévő elképzelés azon alapszik, hogy a coin a blokkláncon kívüli adatokat legyen képes bevinni, azon belülre. Ennek technológiáját dolgozták ki a fejlesztők, segítséget nyújtva a befektetőknek, hogy elkerüljék a kockázatokat.

Filecoin

A Filecoin egy nagyon érdekes és egyedi elképzelésnek számít. A web 3.0 technológiát felhasználva segít a felhasználóknak tárolni az adataikat. A rendkívül magas fokú biztonsági funkcióknak hála akár nagyvállalatok szenzitív információit is rá lehet bízni. A jelenlegi centralizált felhőszolgáltatások fejlett alternatívája lehet.

Theta Network

Ez egy decentralizált elven működő videómegosztó alkalmazás, amely úgy képes a mai szolgáltatások előnyeit nyújtani, hogy az új típusú hálózatnak hála képes a lehető legnagyobb biztonság mellett, és a jelenleg megjelenő szankciók és letiltások nélkül szolgálni a videók megosztóit és fogyasztóit egyaránt.

BitTorrent

A BTT tokenek a tartalom megosztókat segítik, hiszen segítségével jutalomban részesülhetnek minden egyes letöltés után. Ez egy teljesen új módját kínálja majd a jövőben a fájlletöltésnek és megosztásnak.

Amint látható, a web 3.0 technológia már itt van közöttünk. Érdemes figyelemmel kísérni ezt a szektort, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb befektetési lehetőségeket.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek