A MÁV visszahozza az étkezőkocsikat

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Keleti pályaudvar karbantartásának befejezéséről a közmédiának adott interjújában felhívta a figyelmet, hogy június közepétől a nyár végéig, tesztjelleggel újra közlekednek étkezőkocsik belföldön, amelyek a vonatforgalomból egy ideje hiányoztak. Naponta 16 Balaton expresszen vásárolhatnak streetfood jellegű ételeket és italokat az utasok, lesz csapolt sör és hamburger is.

A MÁV-START szolgáltatásfejlesztésének köszönhetőn 2019. június 15. és augusztus 25. között, napi 16 (oda-vissza 8-8) balatoni vonaton étkezőkocsik is közlekednek a Déli pályaudvar és Keszthely között.

Az intézkedéssel a vasúttársaság célja, hogy a változatos és megfizethető, streetfood jellegű étel- és italkínálat (pl.: csapolt sör, hamburger) által az utasok érezhető javulást tapasztaljanak a belföldi forgalomban nyújtott szolgáltatások terén.

A belföldi forgalomban 2012-ben kivezetett étkezőkocsikra 2017 végén karcsúsítás várt a nemzetközi forgalomban is, melyet akkoriban a gazdaságtalan üzemeltetéssel indokolt a MÁV Zrt.

Forrás: Mávcsoport.hu


Hasonló cikkek