A miniszterelnök felesége 4 tonna segélyt vitt Erdélybe

Több mint ezer rászoruló erdélyi, illetve csángó család részesül abból a 4 tonna ajándékból, amit az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtött össze és juttatott el Erdélybe.

Az ajándékokat Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, a miniszterelnök felesége és Lehel László elnök-igazgató adta át Marosvásárhelyen. A csomagokban az alapvető tartós élelmiszerek mellett édességek és játékok is vannak a gyerekek számára.

A szeretet.éhség nevű adventi adománygyűjtés elindulásakor, néhány napja Lévai Anikó jószolgálati nagykövet többek között azt mondta a Hír TV-nek, hogy sok olyan reménytelen élethelyzetben lévő emberrel találkozott, akiknek különböző segítségre volt szükségük.

Volt, amikor élelmiszerrel, volt, amikor a lakhatást kellett megoldani, vagy pedig olyan esélyt kellett neki adni az újrakezdésre, amit mi a segélyszervezet munkatársaival, akik szakképzetten, nagy-nagy empátiával tudnak közelíteni egy ember felé, meg tudtunk a kellő időben tenni. Nem kell mindig nagy segítségre gondolni, mert ha jó időben egy szakszerű segítség, vagy szeretettel teli segítség érkezik, az nagyon sokat jelenthet az embereknek” – mondta.

Ha szeretnél segíteni: a 1353-as adományvonalon gyorsan és egyszerűen lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját. Minden 1353-as számra indított hívás vagy sms 250 forint adományt jelent.

Aki nem szeretne vagy nem tud online felületen adományozni, pénzbeli adományát csekken is eljuttathatja a segélyszervezetnek.

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek