A NeoMam életre keltett féltucat híres festményen szereplő szobabelsőt

Hogyan is néznének ki a valóságban a festményeken szereplő szobabelsők?

Az olyan festmények, mint van Gogh „A hálószoba” vagy Kandinszkij „A nappalim” már önmagukban történelmi feljegyzések. Egyrészt művészi kifejező erejük miatt, másrész mivel a korukra jellemző stílusba engednek bepillantást. A festmények sok mindent elárulnak az alkotó gondolatmenetéről, úgy ahogyan az akkori lakberendezési, dekorációs trendeknek megfelelő világról.

Ezek olyan inspirációs források, amelyek között egy jól képzett lakberendező vagy történész szeme különbséget tud tenni, ám egy hozzá nem értő számára már trükkösebb feladat ez. A festményeken az enteriőröket, a művész szemével látjuk, a látványt amelyből kiindultak azonban nem ismerjük. A NeoMam kiválasztott 6 különböző enteriőrt ábrázoló festményt az elmúlt 200 évből, hogy a valóságban is el tudjuk őket képzelni.

A történelmi enteriekről készült festmények tökéletes hibrid képek – félúton vannak egy nagyszerű művész képzelete és a történelmi dokumentálás között” – mondja az UK bázisú kreatív ügynökség. Ezek a képek a felbecsülhetetlen élmény lehetőséget nyújtják, hogy egy zseni szemén keresztül lássuk bizonyos korok elfelejtett bútorait, színkombinációit. „Elgondolkodtatott minket, hogy ezek a berendezések, hogyan is néznének ki a valóságban. Milyenek lennének, ha a művész festmény helyett fotót készített volna róluk.”

Az eredmény számítógéppel generált (CGI) realisztikus sorozat, a művészettörténet 6 leghíresebb szobabelsőjéből. A NeoMam projektet a HomeAdvisor megbízásából készítette. Az ötlet a vizuális tartalmú kampányaiknak egyike, amellyel lakástulajdonosoknak szeretnének egy kis inspirációt nyújtani.

neomam

A képek megtekinthetőek itt.

 

Kultúra | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek