Pozsony: a kramárei kórházban alakítanak ki külön részleget a Covid-19 fertőzötteknek

Milány Kincső

A pozsonyi kramárei kórház (Ladislav Dérer kórház) infektológiai osztályán fogják kezelni a koronavírussal fertőzött betegeket – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) szóvivője.

A kórház egy szárnyát azoknak a betegeknek a fogadására készítik elő, akiknél beigazolódott a COVID-19 fertőzés, és sürgős orvosi ellátásra van szükségük. Azokat a betegeket, akiket jelenleg ebben az épületben kezelnek, fokozatosan szintén más kórházakba szállítjuk át. Ha szükség lesz rá, külön tüdőgyógyászati pavilont alakítanak ki a ružinovi kórházban. „Fokozatosan előkészítjük a helyiségeket, lélegeztetőgépeket telepítünk, feltérképezzük a műszaki hátteret. Mindent megteszünk a betegek és az egészségügyi személyzet biztonságáért, és azért, hogy megakadályozzuk a fertőzés terjedését” – tette hozzá Kliská.

A szóvivő elmondta, felkészülnek a helyzetre, és az egészségügyi minisztériummal együttműködve minden szükséges lépést megtesznek, hogy továbbra is megfelelő orvosi ellátást nyújtsanak minden betegnek.

Forrás: parameter.sk, TASR


Milány Kincső

Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek