A választások megmutatták,hogy az emberek tisztességes országot akarnak

Andrej Kiska szerint az államfőválasztás első körének eredményei elárulják, hogy az emberek tisztességes és igazságos országban akarnak élni.

Mindezt az ukrajnai özvegyek és árvák számára létrehozott rehabilitációs táborban mondta el Magastátrában. „Az emberek azt akarják, hogy folytassuk Szlovákia kivezetését az erkölcsi válságból.” – mondta Kiska.

Az államfő Marian Kotleba és Štefan Harabin elért eredményeire is reagált. „A 25 százalék, amelyet a két jelölt megszerzett, igencsak sok. Fel kell tennünk a kérdést, hogy ez miért történt így. Egyrészt a politika és a politikusok mondtak csődöt, másrészt az lehet a baj, hogy még mindig nem tudunk kézzelfogható eredményekkel szolgálni az embereknek. Még mindig nem valósult meg a szociális ország. Ez is egy ok lehet, amiért az emberek egyre gyakrabban választják az extrémizmust.“ – jelentette ki Kiska. Hozzátette: meg kell nevezni a roma-kérdés konkrét megoldásait, és a gyakorlatban is meg kell őket valósítani, mert ez az egyik téma, amellyel a legjobban visszaélnek.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek