A végtelen terek vándora: a Nyilas

Asztrológiai lakberendezéssel foglalkozó sorozatunk végéhez közeledünk. Nézzük, mi jellemzi leginkább a Nyilas jegy szülötteit?  Mindenekelőtt az életbe vetett hit, a lelkesedés, a kissé elnagyolt optimizmus – és a tágas terek szeretete.

Ha a különböző népek jellemzőire gondolunk, Magyarország is Nyilas nép: gondoljunk csak a sztyeppék vándoraira, akik nagy sátrakban, vagy még inkább: a szabad ég alatt érezték a legjobban magukat. Ez a Nyilas jegy szülötteire a mai napig igaz: mindannyian szeretnek kirándulni, a természetet járni, világot látni.

Hogyan él egy régimódi Nyilas a mai körülmények között?

Manapság más ritmusban élünk, ezért sokan szűk lakásokba kényszerülnek – de egy Nyilas vágyaiban mindig ott van a vidéki rezidencia gondolata – és ez a cél folyton a szeme előtt lebeg, a rá jellemző optimizmussal bízván abban, hogy egyszer mindez az övé lesz. A leginkább talán egy erdei vadászház illene hozzá, térképekkel a falon, és ropogó tüzű kandallóval a közepén…

Hozzáállásuk, életszemléletük természetesen az otthonuk berendezésén is meglátszik. A jegy szülöttei nem szeretik a szigorú szabályszerűségeket és folyamatos figyelmet követelő, mindig pedáns rendet tükröző minimalista stílusokat. Épp ellenkezőleg: a legtöbbjük szinte bohém szétszórtságban érzi jól magát.

Nappali, ami egyben gyakran könyvtárszoba

A Nyilas a lezser kényelem híve, otthona a szanaszét heverő (gyakran utazási, ismeretterjeszt tárgyú) könyvek, tárgyak által rendetlennek tűnhet, miközben mégis nyugalmat és könnyedséget áraszt, mert ez is a természetéből fakad és ezt sugározza át a környezetére is: bizakodó és idealista.

Bútorai összeválogatásánál a természetes anyagokat részesíti előnyben.  Nem csak a nagy tereket, de a jó kilátást is kedveli: ezért a hatalmas ablakok híve.

White living room glass wall floor to ceiling windows low Bedouin style dark red sofa assorted eclectic cushions rugs and floor cushions sphere ceiling lamp shade L etc 08/2009 pub orig

A Nyilas szereti, ha a kedvenc tárgyai a közelében vannak, ezért a különféle funkciók nála vidáman megférnek egy térben. Manapság ismét a kandallók divatját éljük – és ez a hangulatos stílus közel áll a személyiségéhez. Ha teheti, szert tesz egy ilyen berendezési tárgyra, vagy egy hasonlóan melegséget sugárzó cserépkályhára.

Konyha:  ahol az élet jó dolgai készülnek

A Nyilas szereti élvezni mindazt, ami kellemes az életben – és ez a finom ételekre és minőségi italokra is vonatkozik. A társas kapcsolatok is fontosak a számára . A barátságok pedig gyakran mélyülnek el egy élvezetes közös evés-ivás során. A vendéglátás számára egy barátságosan berendezett konyha  – étkező  is alkalmas lehet. Ebben a helyiségben különösen kidomborodhat a vidéki (pl. country) stílus szeretete.

nyilas-kitchen-country

A hálószoba nem csak az alvás színhelye

Mint már említettük, szívesen keveri a funkciókat az egyes élettereken belül: egy kényelmes ágyból vagy akár fürdőkádból is lehet tévét nézni – és ezt egy vérbeli Nyilas meg is teszi. Ami lényeges: a kényelmes, otthonos, pihentető atmoszféra.

 

Képek forrásai: 

http://mendotahearth.com/,   http://1111astrology.tumblr.com/    ,http://hgtvhome.sndimg.com/


Hasonló cikkek