Átadták a batátachips-gyárat Ásotthalmon

 Ennek köszönhetően pedig munkahelyekkel és egy igazi különlegességgel gazdagodik a település

Az üzem kivitelezésére, korszerűsítésére, valamint a tökéletes batátachips recept kidolgozására sok időt kellett áldozni. Négy évbe telt, mire megtörtént, amire vártak a szakemberek és a lakosok: átadták a gyárat, melyben a Pipás Chipset állítják majd elő.

Korábban mi is írtunk arról, hogy nem volt minden zökkenőmentes. De a recept sikeréhez kétség sem fér, ugyanis egy fővárosi Michelin-csillagos étterem séfje segített a termékfejlesztésben. Emellett pedig fontos azt is hangsúlyozni, hogy több forrásból valósították meg magát az üzemet és annak korszerű technológiáját.

Az első része, egy hűtőtároló csarnok 50 milliós TOP-os pénzből készült el. Ehhez csatlakozva Ásotthalom nyert csaknem 200 millió forintot a gazdaságfejlesztési program részeként a Belügyminisztériumtól, amiből folytatták az üzem megépítését. Még ez sem volt elég, még 100 millióra volt szükség – tudósított a gyár helyzetéről a delmagyar.hu.

A hivatalos átadóünnepség után gyárlátogatást is tartottak, ahol betekintés nyerhettek az üzemi munkálatokba az érdeklődők. A sajtótájékoztatón pedig Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere is megszólalt, aki a következőt hangsúlyozta:

Az üzemmel legalább tíz ásotthalminak adunk munkahelyet nem közmunkaprogramból, hanem tisztességes bérért, fizetésért. Ennél is fontosabb, hogy a batátacsipsz feldolgozásnak köszönhetően ez egy lehetőség a környékbeli gazdák számára, hogy folyamatosan, nem nyomott áron tudják eladni az édesburgonyát, vagy akár, kapacitástól függően más zöldséget-gyümölcsöt.

Remélhetőleg tehát hamarosan fogyaszthatóvá válik a Pipás Chips, mely ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, sokak kedvence lesz és nem csak helyben kapható majd.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek