Átadták a német Bürkle cég debreceni gépgyártó üzemét

A  Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban pénteken átadták a német Bürkle cég gépgyártó üzemét.

Herdon István, a parkot működtető Xanga cégcsoport vezérigazgatója elmondta, üzleti modelljük szerint hárommillió eurós beruházással alakították ki a gyártócsarnokot, amit bérbe adtak a Bürkle csoportnak. A német Bürkle cég kétmillió eurós technikai fejlesztést valósított meg az új épületben.

A gyártócsarnokot és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületet a Zsalakó Építőműhely tervei alapján a debreceni központú Hunép Zrt. rekordidő, nyolc hónap alatt készítette el – mondta Herdon István.

Jürgen Schröer, a Robert Bürkle GmbH vezérigazgatója hozzátette, a beruházással 40 új munkahelyet hoztak létre, és terveik szerint az elkövetkező években a foglalkoztatottak számának növelése mellett az üzemet további két egységgel bővítik.

Szavai szerint „a gyorsan változó világban Magyarország stabilitása is hozzájárul” ahhoz, hogy hosszú távra tervezzen Debrecenben a jövőre 100 éves német cégcsoport.


Hasonló cikkek