Átalakul Kecskemét legforgalmasabb útszakasza

Jelentősen megváltozik a Petőfi Sándor és a Kőhíd utca csomópontja, jelzőlámpákkal irányítják majd a forgalmat, a Kőhíd utcáról kanyarodósávot alakítanak ki. A lámpákat összehangolják a Katona gimnáziumnál lévő kereszteződés közlekedési lámpáival.

A város 92 millió forintot biztosít a felújításra az idei költségvetésből a felújításra. Nagyon sokat magán a burkolaton és a csomópont keresztmetszetén nem kell alakítani. Ami nagyobb munka lesz, az egy kanyarodósáv megépítése a Kőhíd utcán, amely révén az autósok közvetlenül jobbra ki tudnak hajtani a Katona gimnázium felé, nem tartják majd fel őket a városközpont felé igyekvők, így a forgalom kevésbé fog feltorlódni a Kőhíd utcán. A tervek szerint, már akár a nyáron megkezdődhetnek a munkálatok.

Rengeteg gyalogos gázolás történt Kecskeméten 2017 végén, 2018 elején, az őszi-téli időszakban, közülük több zebrán. Erre reagálva indult meg az a munka a városrendezési és városüzemeltetési bizottságban, mely a forgalmasabb csomópontok és a gyalogátkelők biztonságosabbá tételét célozta meg. Azóta sok fejlesztést megcsináltak már, több tucat zebránál festettek fel piktogramot, került ki tábla, sok helyen burkolatba süllyesztett prizma, máshol korlát vagy sárgán villogó lámpa. Három gyalogátkelőt okossá is tettek, ezeknél mozgásérzékelők észlelik, ha gyalogos közelít, és automatikusan felkapcsolják az úttestben lévő prizmákat, így figyelmeztetve a sofőrt az elővigyázatosságra és a fékezésre. Jelzőlámpákat szereltek fel a Kiskörúton a piac felől becsatlakozó útnál, illetve a könyvtár előtt.

Forrás: baon.hu

Juhász Márta

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek