Az Elnöki Hivatal helyettes vezetője gentleman hozzáállást ígér

Ukrajna és Magyarország egy olyan (úriemberekhez méltó) megállapodáson dolgozik, mely a paritás, egyenlőség elvén alapul és mindkét fél számára előnyös.

A fentebbieket Igor Zsovkva, az Elnöki Hivatal helyettes vezetője állította. A TSZN-nek adott interjúban a magas beosztású csinovnyik azt állította, hogy a dokumentumot már eljuttatták Budapestre, s most a felek dolgoznak rajta.

Zsovkva megjegyezte: a megállapodást külügyminiszteri szinten akár Szijjártó Péter kijevi látogatása alatt aláírhatják, s ezt követheti az, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is ellátja kézjegyével.

A hírrel kapcsolatban a zn.ua emlékeztet: 2020 decemberének végén az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) házkutatást tartott (többek között) az Egán Ede Gazdaságfejlesztési Központ ungvári irodájában és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének házában. A magyar külgazdasági és külügyminiszter a történteket a kárpátaljai magyarság politikai megfélemlítésének nevezte. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter erre azzal válaszolt, hogy Budapestnek joga van a magyar kisebbség támogatására, ám nem léphet át egy bizonyos vörös vonalat.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek