Az olcsón adott vodkáért is büntetés jár

Ukrajnában az alkohol tartalmú italok és a dohányáruk piacán kaotikus a helyzet, amit csak bonyolít a jövedéki termékek csempészete.

A szeszesitalok előállítását és forgalmazását felügyelő szolgálat kárpátaljai osztálya a közelmúltban 213 szeszesitalokat és dohányárut értékesítő vállalkozásnál folytatott ellenőrzést, melyek során 239 törvény- és szabálysértést fedeztek fel.

Olekszij Petricsenko osztályvezető tájékoztatása szerint 34 kereskedelmi egység nem rendelkezett szeszesital és cigaretta értékesítésének licencével, 11 helyen a megállapított maximális árnál drágábban árusítottak a jövedéki termékeket. Az ellenőrök 70 egységben találtak zárjegy nélküli termékeket, 5 esetben szabtak ki bírságot az áruk nem megfelelő tárolásáért.

A legfurcsább viszont az, hogy 79 üzletben, vendéglátó helyen a meghatározott minimális árnál olcsóbban lehetett italhoz, füstölnivalóhoz jutni.

Nem kell nagy képzelőerő annak kitalálásához, hogy ez miként lehetséges, és miért éri meg. Az ellenőrök az akció során közel 2 millió 650 ezer hrivnya büntetést szabtak ki.


Hasonló cikkek