Bécsben adott Összetartozás Koncertet a Kormorán – megkérdeztük Vadkerti Imre énekest

Nagysikerű, teltházas koncertet tartott a Kormorán a bécsi Theater Akzentben, ahová a határon túl élő magyarokat várták. Vadkerti Imrét a fellépés után kérdezte a Pannon Hírnök.

– Nemcsak Ausztriában élő magyarok jöttek el a bécsi Akzent Színházban adott koncertünkre, hanem az egész Kárpát-medencéből voltak magyarok – mesélte Vadkerti Imre –; nagy szeretettel fogadtak bennünket, és fantasztikusan jó hangulatban telt az egész koncert. Melengette a szívemet, amikor hallottam, hogy éneklik velünk a dalainkat, a legvégén pedig állva tapsoltak. Nekem személy szerint azért is volt még élmény ez a koncert, mert Bécsben, a Klubban már felléptem korábban, de a Színházban ez volt az első alkalom.

Előzetes regisztráció alapján vehettek részt a nézők a koncerten, amire nagy volt az érdeklődés. A jegyek hamar elfogytak.

– Annak, aki most nem tudott eljönni, de szeretné hallani a Kormoránt, nem kell sokat várnia. Szeptember 25-én Mosonszolnokon, majd utána október 1-én Sellyén lesz Összetartozás Koncert – zárta szavait az énekes.

Potápi Árpád János államtitkár a bécsi Theater Akzent színpadán (Fotó: MTI/ Filep István)

A csütörtökön megtartott Kormorán-koncertet eredetileg 2020-ban, a Nemzeti Összetartozás Évében szerették volna megrendezni, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. A bécsi Kaláka Club és elnöke, Wurst Erzsébet szervezésében jött létre az esemény, fő támogatója pedig a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága volt.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára személyesen is jelen volt a bécsi Akzent Színházban, és köszöntő beszédet mondott a Kormorán együttes Összetartozás Koncertje előtt.

A Magyar Örökség-díjas zenekar egyik legnagyobb slágere (korábbi felvételről) itt hallható:

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek