Bekeményítettek az ukrán határon

Órákon át nem engedték belépni Ukrajnába azokat az ukrán vendégmunkásokat, akik tévével próbálták átlépni határt Asztélynál szerda délután – értesült a Goloskarpat.info.

A megyei hírportál úgy tudja, hogy a vámosok fentről kapták azt az utasítást hogy ne engedjenek be tévékészüléket az országba, ugyanis az csempészetnek minősül. A Samsung gödi gyárának vendégmunkásai év végi prémium gyanánt kapták a készülékeket, állítólag erről papírjuk is van.

 

„Egy évet húztunk le a gyárban, az ajándékba kapott tévét visszük haza, erre elénk áll az Ukrán Biztonsági Szolgálat munkatársa azzal, hogy nem rendelkezünk a behozatalhoz szükséges dokumentumokkal. Az elmúlt három évben ez soha nem jelentett problémát, pedig korábban is hoztunk ajándékokat haza” – fogalmazott a portálnak nyilatkozó egyik érintett.

 

Többen végső elkeseredésükben blokád alá vették a határátkelőt, többen Munkácsról vonattal mentek volna tovább, de lekésték a csatlakozást. A beszámolóból az nem derült ki, hogy végül mi lett az incidens vége.

Forrás: GolosKarpat / KH

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek