Betöréses lopás és autós üldözés Bellegszencsén

Betöréses lopáshoz riasztották az udvardi rendőröket, autós üldözés lett belőle.

Kénytelenek voltak szolgálati fegyverüket használni az érsekújvári járásbeli, udvardi rendőrök azoknak a gyanúsítottaknak az üldözésekor, akik bolti betörést követtek el.

Egyikük megsérült, orvosi ellátásra szorult – tájékoztatott Renáta Čuháková, rendőrségi szóvivő. A bellegszencsei (Podhajská) betörésről vasárnap éjszaka két óra után érkezett bejelentés a rendőrségre. „Négy gyanúsított betonrúddal törte be a bolt ajtajának üvegét. Alkoholt és cigarettát vittek el több mint 1200 euró értékben.” – közölte Čuháková.

A tettesek autóval menekültek, de a rendőrök követték őket. A sofőr nem reagált a rendőrség felszólítására, nem állt meg, és veszélyeztette az úton közlekedőket. A rendőrök ezért figyelmeztető lövést adtak le.

A sofőr erre sem reagált, ezért a rendőrök rálőttek az autó kerekére. Az autó megállt, a benne ülők pedig a mezőn, gyalog menekültek. Egész délelőtt keresték őket.

A belügyminisztérium belső vizsgálatot rendelt el annak megállapítására, szabályszerű volt-e a kényszerítő intézkedés.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek