Bill Gates: akár 3 éven belül jöhet az újabb járvány

Bill Gates, a világ harmadik leggazdagabb embere szerint más világ jön a járvány után. Jelentős valószínűsége van annak, hogy a világ a mostanihoz hasonló járvánnyal néz szembe 10-15 éven belül, de fel kell készülni rá, hogy akár 3 év múlva is jöhet – mondta Bill Gates, a világ harmadik leggazdagabb embere a Forbes szerint.

Önmagában ez nem lenne kivételes jóslat, de Gates már egy 2015-ben figyelmeztetett arra, hogy a világ nincs felkészülve egy járvány kezelésére és ugyan nyilván nem beszélt sem Kínáról, sem a koronavírusról.

Szerinte a mostani járvány után nem tér vissza minden a régi kerékvágásba: Közölte: “Azt jósolom, hogy az üzleti utak fele és az irodai munkanapok 30 százaléka fog eltűnni. Továbbra is lesznek üzleti utak és irodai napok, de nem annyi, mint korábban.”

A cikkből kiderül az is, hogy Gates vagyona az év eleje óta 15 milliárd dollárral 129 milliárdra nőtt a Bloomberg indexe szerint, míg a Forbes listája kicsit szerényebb 119 milliárd dolláros vagyont jelöl meg. Így Jeff Bezos  és Elon Musk mögött Gates a világ harmadik leggazdagabb emberének számít.

Forrás: napi.hu

 


Hasonló cikkek