Bon Jovi koncertfilmje megérkezett a mozikba

A Drive-in Night című film a világpremiert követően június 18-tól látható a magyar mozikban

It’s My Life, Livin’ On A Prayer, Born to Be My Baby, Keep the Faith, Have A Nice Day, You Give Love A Bad Name – és még sorolhatnánk a nagy Bon Jovi slágereket.

Magyarországon most közel 40 helyszínen (Budapesten és a nagyobb városok filmszínházaiban) vetítik azt a 125 perces koncertfilmet, amely kimondottan mozivászonra készült.  A Bon Jovi május 22-én rendezett a moziközönség számára egy fellépést New Jersey-ben, amit rögzítettek. Befejeződtek az utómunkák, így június 18-tól, péntektől szerte a világban láthatják a rajongók.

Jon Bon Jovi énekes 1983-ban alapította a Bon Jovi rockzenekart Amerikában, a sikerért azonban előtte még nagyon meg kellett dolgoznia. Runaway című szerzeményét több lemeztársaságnak is elküldte, de egyáltalán nem foglalkoztak vele. Végül a manhattani rádió műsorvezetőjéhez juttatta el a felvételt, akinek megtetszett a dal, és betette adásba. A hallgatók óriási lelkesedéssel fogadták, a szám sikerét látva pedig a Mercury lemezszerződést ajánlott.

Az első Bon Jovi album 1984. január 21-én jelent meg, és több mint félmillió eladott példánnyal aranylemez státuszt ért el az USA-ban.  Jon Bon Jovi énekes, Richie Sambora gitáros, David Bryan billentyűs, Alec John Such basszusgitáros és Tico Torres dobos közreműködésével készült debütáló album kedvező fogadtatása után 1985-ben adták ki a második Bon Jovi nagylemezt, majd sorban következett a többi stúdióalbum.

Jon Bon Jovi a 2017-es Madison Square Gardenben tartott koncerten, New Yorkban (Fotó: Bon Jovi Facebook oldala)

Mára a több mint 130 millió eladott albummal, számtalan slágerrel, 50 ország 35 millió rajongója előtt tartott sokezer koncertjével a Bon Jovi az egyik legnépszerűbb rockegyüttes. A Youtube nézettségi listáján is előkelő helyen áll; az It’s My Life című sláger nagyon túl van a 904 milliós megtekintésen, lassan egymilliárd közelében jár, míg a Livin’ On A Prayer átlépte a 808 milliós megtekintést. Az évek során számos elismerést és díjat kapott a csapat, többek közt World Music Awards, MTV Europe Music Awards, Grammy-díjat. A Bon Jovi tartja a rekordot – a Billboard 200 ranglistán – Slippery When Wet albumával, amely a hard rock lemezek közül a leghosszabb ideig volt folyamatosan az első helyen.

Magyarországon először 1993-ban az MTK pályán adott koncertet az együttes, majd 1996-ban a Hajógyári-szigeten. 2020-as turnéja során a helyszínek között szerepelt egy budapesti fellépés is, ezt azonban a koronavírus meghiúsította.

Bővebb információ a most mozikba került koncertfilmről a magyarországi forgalmazó, a Pannonia Entertainment hivatalos, valamint Facebook oldalán található.

A Bon Jovi-film előzetese itt tekinthető meg:

(Képek forrása: Bon Jovi Facebook oldala)

Könnyűzenei Visszhangok | PannonHírnök 

Facebook 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek