Botrány: A védőeszközöket csak a fotózás miatt vitték Kárpátaljára

Kárpátaljai látogatása során a kormányfő koronavírus elleni védőeszközöket hozott ajándékba a megyei egészségügyi főosztálynak és külön a megyei kórháznak. Az ajándék azonban botrányt kavart, áll Vitalij Glagola ismert újságíró Facebook oldalán.

Az újságíró idézi Denisz Smihal táviratának szövegét, amelyben az áll, hogy az elnöki hivatal küldeményének egy részét a megye szükségleteire szánták, a másik részét átadták a megyei kórháznak. Valójában az történt, állítja Glagola, hogy a megyei kórház orvosai elpanaszolták, nincsenek védő eszközeik, pontosabban a készletük a végét járja. Újabb pedig nincs. Mégpedig azért, mert a miniszterelnök által hozott szállítmányt nem vehették át.

Smihal megmutatta a védőeszközöket szállító tehergépjárművet, fotózkodott mellette, majd amikor eltávozott, a gépkocsi is megfordult és elhajtott a segélyszállítmánnyal együtt.
A hír kommentálói közül néhányan közölték, hasonlóan történt a kormányfői adományozás más kórházakban is. A hivatalok viszont hazudozással vádolják Glagolát, aki közösségi oldalán cáfolja ezeket.

Forrás: karpathir.com


Hasonló cikkek