Budapest vagy Büdipest? – A hajléktalanok ellepték a fővárost. Ön mit szól hozzá?

Az Örs vezér tere, a Boráros tér és Újbuda forgalmas közlekedési csomópontjain továbbra is kéregetők, hajléktalanok jelenléte jellemző.

Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezték az olvasókat, hogy mit szólnak hozzá, hogy a hajléktalanok ismét elárasztották a főváros parkjait, közterületeit? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak a témáról.

Az aluljárókban és a tereken uralkodó állapotok alapján úgy tűnik, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros és a baloldali kerületek elengedték a közbiztonság és köztisztaság kérdését – írták a Magyar Nemzet cikkében.

A rend és a köztisztaság sem Karácsony Gergelynek, sem Horváth Csabának, sem a zuglói baloldali képviselőknek nem fontos. Sajnos Zugló mostani és előző polgármesterei csak a saját karrierjükkel törődő politikai kalandorok, akiket semmi sem köt Zuglóhoz, és akiknek láthatóan nem fontos az itt élők biztonsága – fogalmazott Rozgonyi Zoltán, a zuglói Fidesz frakcióvezetője.

A képviselő elmondta, az Örs vezér tere a főváros és egyben Zugló egyik legforgalmasabb közlekedési és kereskedelmi csomópontja, ahol naponta tízezrek közlekednek. A tér lepusztult, szemetes és elhanyagolt benyomást kelt. Az aluljáróban és környékén illegális utcai árusok, hajléktalanok és kábítószeresek vertek tanyát, valamint újabban kéregetőbandák is megjelentek – mondta.

Majd arra is felhívta a figyelmet, hogy nincs állandó rendészeti jelenlét a környéken, így nincs kitől segítséget kérni a zaklatók miatt.

Budán sem különb a helyzet, ugyanis ott az Újbuda-központnál lévő bevásárlóközpont és piac környékét is elárasztották a hajléktalanok és a kéregetők. A Móricz Zsigmond téri villamosmegállókban pedig rendszeresen látni ott alvó embert.

A népszerű Bikás parkban sem ülnek már le szívesen a padokra az ott élők. A Bartók Béla út nyomvonalát ellepték a hajléktalanok, a BAH-csomópontnál lévő zöldfelületen pedig gyakran látni fűben heverésző fedélnélkülieket, akik a jó idő miatt választják a közparkokat a nappali ellátó intézmények szolgáltatása helyett.

Hasonló a helyzet az I. kerületi Vérmező és a Déli pályaudvar környékén, valamint a Széll Kálmán tér közlekedési csomópontjánál és a Széna téren lévő bevásárlóközpont közelében is.

Mit szól hozzá, hogy a hajléktalanok ismét elárasztották a főváros parkjait, közterületeit?

Nem szabad engedi, van elég hely a hajléktalanszállókon.

Engedni kell, az utca mindenkié.

 

Forrás: hirado.hu

 

 


Hasonló cikkek