Bűnügyi eljárás indult a kolozsvári reptéren történt incidens ügyében

A kolozsvári ügyészség a betegségek leküzdésének meghiúsítása gyanújával bűnügyi eljárást indított a kolozsvári reptéren történt incidens ügyében.

Mircea Abrudean prefektus csendőröket küldött a helyszínre, hogy felszólítsák az egy tömbben álló embereket, hogy szóródjanak szét. ,,A repülőjáratokat egy magántársaság indítja, amely rosszul kezelte a helyzetet. Egyszerre hozta ide az embereket, annak ellenére, hogy a járatok kisebb-nagyobb időkülönbséggel 13 és 21 óra között indulnak. Az emberek ellenőrzött módon lépnek be a repülőtér épületébe, a gond kint van. Rendőröket és csendőröket küldtünk ki, hogy felszólítsák az embereket, hogy szóródjanak szét” – mondta Abrudean. Hozzáfűzte, bűnvádi eljárást fognak indítani a cég ellen, amely a helyzetért felelős, de jelenleg megpróbálják a lehetséges intézkedéseket meghozni a helyzet javítása érdekében.

A dpa hírügynökség értesülései szerint Németország több ezer idénymunkást vár Romániából, Bulgáriából és Lengyelországból a napokban, akik többek között a spárgaszedésben segédkeznek.

Forrás: agerpres.ro


Hasonló cikkek