A győri Busch 20 %-kal nőtt 2021-ben

Húsz százalékkal nőtt a Busch-Hungária termelési volumene 2021-ben

Mintegy 43 ezer tonna nehézgépjármű-alkatrészt állított elő tavaly a Busch-Hungária Kft., amellyel húsz százalékkal nőtt a vasöntöde termelési volumene – írja az MTI  a BPW-csoporthoz tartozó győri cég közleményére hivatkozva.

Közleményükben Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az európai vasöntészeti piacon is kiemelkedő eredményt technológiai fejlesztésekkel alapozták meg: ötéves innovációs periódust zártak le, amelyben 19 millió euró (7,2 milliárd forint) értékben fejlesztettek.

A beruházások révén tavaly év végén 25 százalékkal növelték az olvasztási kapacitásukat, amellyel másfélszeresére nőtt a feldolgozható alapanyag mennyisége 2017-hez képest.

Az üzem kihasználtságát nyolcvan százalék fölé emelték és maximalizálták a műszaki rendelkezésre állást.

A győri vállalat árbevétele tavaly mintegy 66,5 millió euró (25,1 milliárd forint) volt, ami 53 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Adózott eredménye 2021-ben meghaladta a 150 ezer eurót (56,7 millió forint).

A 360 embert foglalkoztató cég a következő években is folytatja kapacitásbővítő és hatékonyságnövelő beruházásait, emellett folyamatosan korszerűsíti üzemi területét és irodaépületeit.
A Busch-Hungária Magyarország legnagyobb vasöntödéje, az európai vasöntészeti piac meghatározó szereplője.
Győri központjában 83 ezer négyzetméteren állít elő értékű gömbgrafitos öntvényeket a haszongépjármű-gyártás szereplői számára.
Aktuális termékportfólióját kerékagyak, futóműalkatrészek, féknyergek, differenciálházak és kormányműházak alkotják.

Nyitókép: Illusztráció/busch-hungaria.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek