CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál: erős programokkal készülnek

Idén szeptemberben 10-18 között ismét megrendezésre kerül a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, ahol a világ filmművészetének legfrissebb, legszínvonalasabb és legkülönegesebb darabjait igyekeznek bemutatni.

A fesztivál keretein belül nem csak a szakmabéliek találkozhatnak egymással, hanem itt lehetőség nyílik rá, hogy közvetlenül a közönséggel is megvitassák az alkotásokat. Sok nagyjáték-, kisjáték-, dokumentum- és animációs film szerepel a programkínálatban, éppen ezért a rendezvény rendkívül népszerű találkozási helyszíne a filmszerető közönségnek.

A 2021-es játékfilmes programot már két különleges darab is erősíti. Az egyik Blerta Basholli rendező Hive című filmje, egy koszovói alkotás, amely az idei Sundance fesztiválon majdnem minden fontos díjat elhozott: legjobb film-, legjobb rendező- és a közönség díját is. A másik Jasmila Zbanic új rendezése, a Quo vadis, Aida?, amely a srebrenicai mészárlás megrázó eseményeit dolgozza föl, és jelölték az Oscar-díjra, mint a legjobb idegen nyelvű filmet.

 

Idén is több jelentős magyar filmnek lesz a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon a premierje. A filmeket az alkotók nagy része is elkíséri majd Miskolcra.

Forrás: www.cinefest.hu

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek