Csodálatos Mercedes oldtimerek Borsodban

Mercedes modellek a Szent István téren (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Tízedik alkalommal került megrendezésre a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, ami a Mercedes tulajdonosok kétévenkénti látványos felvonulása. Az autós konvoj múlt pénteken indult Fótról és a Mátra, Bükk településeinek érintésével szombaton este érkezett Egerbe.

AMG modell pirosban (PTV Fotó: Vona Ildikó)

A 30 évnél idősebb, veterán autócsodákat bemutató esemény középpontjában idén a sportos AMG modellek álltak, mivel most ünneplik 50. születésnapjukat. Megalkotásukkor a dizájn és a teljesítmény egyformán fontos szempont volt a mérnöki folyamat során. Mintegy 80 gyönyörűséges és kiválóan karbantartott oldtimer nevezett be a jubileumi túrára és teljesítette a 420 kilométeres távot. A résztvevők szombaton érkeztek Borsod megyébe. Egerszalók, Felsőtárkány, Lillafüred, Miskolc, Sajószentpéter, Edelény, Kazincbarcika, Szilvásvárad útvonalon haladva végül Egerben, a Dobó téren került sor a célceremóniára.

Generációk találkozása Miskolcon (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Miskolc két helyszínén időztek picit hosszabban a német autócsodák: a Diósgyőri várnál, majd a Szent István téren. Kiállítás keretében számos Mercedes-Benz oldtimert és youngtimert láthattak az érdeklődők, akiket – az egyik neves jégkrémet készítő cég jóvoltából – még tölcséres fagylalttal is megvendégeltek a szervezők.

Nyitott oldtimerek háttérben az Avasi kilátóval (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Az 50. AMG évforduló alkalmából rendezett Csillagtúrán persze nem csak az AMG modelleket, hanem magát az automobil megalkotóját és feltalálását is ünnepeltük. A regisztrációból befolyt összeg egy részét pedig a Mercedes-Benz cég felajánlotta a Budapesti Korai Fejlesztő Központ javára.

Egy elegáns fekete (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek