Csongrád-Csanádban is fokozott lesz a polgárőr-jelenlét

Néhány nap és itt a tanévkezdés. Erre való tekintettel a megyében is fokozott lesz polgárőrök jelenléte az utcákon. Hiszen a gyermekek biztonsága a legfontosabb

A szeptemberi óvoda és iskolakezdésekkel minden évben megnövekszik a forgalom az utakon. Több kisgyerek indul neki a nagyvilágnak, akár már egyedül is. Hogy minden gördülékenyen menjen a polgárőrök idén is figyelemmel fogják kísérni a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Fontos, hogy reggelente segítenek majd a közlekedés irányításában, ugyanakkor napközben bizalommal lehet hozzájuk fordulni. Szeretnék megelőzni az esetleges gyermekek ellen vagy velük szemben elkövetett bűncselekményeket. Legyen szó akár lopásról vagy fenyegetésről. Meg akarják tanítani a diákoknak, hogy a polgárőrökben meg lehet, és meg is kell bízni. Az ő jelenlétük és fokozott figyelmük lesz a garancia a biztonságra.

A program – tehát a polgárőrök számának megnövelése az utakon – országos szintű, így Csongrád – Csanád megyében is számos személy fogja segíteni a tanulókat és a szüleiket. Pontosan azért, hogy a szülők nyugodtak lehessenek gyermekük biztonsága felől. Nem csak a nagyvárosokban, hanem kisebb településeken, falvakban is lehet rájuk számítani. Ugyanakkor a rendőrök munkáját is tovább segítik.

Reggel és délután a polgárőrök segítsenek a forgalomirányításban, a gyalogátkelőhelyek biztonságos használatában, a gyerekek elleni jogsértések megakadályozásában, és erősítsék a drogprevenciós járőrszolgálataikat. Azokon a településeken pedig, ahol nincs oktatás, a megállókban fokozottan figyeljenek az iskolába induló vagy onnan érkező gyerekek biztonságára – írja a radio7.hu az MTI közleménye nyomán.

A megyében számos településen, köztük Szegeden is készülnek arra, hogy szeptembertől még nagyobb szükség lesz a polgárőrök munkájára. A biztonságot és a védelmet szolgálják, ugyanakkor esetlegesen akár az iskolakerülések ellen is hathat a jelenlétük.

Farkas Cs. Tekla

 

 

 


Hasonló cikkek