Díszdoktorrá avatják Karikó Katalint

Dr. Karikó Katalin nemrégiben lett Szeged díszpolgár-várományosa s most a Szegedi Tudományegyetem a Doctor Honoris Causa kitüntető címet adományozza neki.

A kisújszállási születésű neves kutatónő, akiről az elmúlt hónapokban sokat olvashattak az érdeklődők, jelentős lépéseket tett a koronavírus legyőzésének érdekében. Hiszen az mRNS technológia, kutatásainak fő tárgya, az alapja annak az oltásnak, mely megállíthatja a világjárványt.

Karikó Katalin már több évtizede kötődik az SZTE-hez, ugyanis még kisújszállási diákként részt vett az akkori szegedi József Attila Tudományegyetem tehetséggondozó programjában, majd később itt végezte orvosi tanulmányait, doktorált és a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban folytatott további vizsgálatokat. Ezt követően tapasztalatait már Philadelphiában és Washingtonban kamatoztatta.

Pályafutása során elért eredményei és kitartó munkájának példaértéke méltóvá teszik őt a díszdoktori címre, melyet január 25-én szavaztak meg az SZTE online szenátusi ülésén. A döntést egyhangúan támogatta minden tag. Szakmai berkekben már kiemelkedőt alkotott és a közelmúltban az is kiderült, hogy magánéletében is öröm várja, hiszen lánya, Francia Zsuzsanna, a kétszeres olimpiai – és világbajnok evezős, babát vár.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy a jövő boldog pillanatokat tartogat számára. Karrierjében és magánéletében elért sikereihez ezúton is gratulálunk.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek