Doležal: Mindkét vasúti pályázat „kisiklott”

Kisiklott” a vasúti közlekedés liberalizálására tett kísérlet a Pozsony–Komárom vonalon, és a Zsolna és Rajec közötti szakaszon is – jelentette be a közösségi hálón egy online beszélgetésben Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter.

Doležal szerint ennek objektív okai vannak, rövid volt a határidő. Leszögezte, hogy a vasúti szerelvények, valamint a pálya üzemeltetése és a közlekedés működtetése 5-7 évet is igénybe vehet, itt most ez csak két év volt, ráadásul a Pozsony-Komárom vonalnál eredetileg még rövidebb, de kitolták két évre.

Csak a Szlovák Vasúttársaságtól (ZSSK) érkezett ajánlat. „Az ár jóval meghaladta az elképzeléseinket, ezért a versenytárgyalást töröltük” – mondta.

Közvetlenül fogunk tárgyalni az egyes vasúttársaságokkal egy 10 évre szóló szerződésről” – jelentette be Doležal. Azt akarja, hogy az üzemeltetők nyilvános ajánlatot tegyenek.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek