Eddig több mint tizenegyezer, 12 és 14 év közötti gyereket oltottak be Szlovákiában

Csütörtökig több mint 11 000, 12 és 14 év közötti gyerek vette fel az első adag, Covid-19 elleni védőoltást Szlovákiában. A második adagot 197 gyereknek adták be – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője hétfőn.

A 15–17 évesek körében az első adaggal beoltottak száma már csaknem 30 500 fő. A második adagot csaknem 11 200 tinédzser kapta meg. Jelenleg 120 gyermekorvos és 349 körzeti orvos olt a rendelőjében. Eliášová hozzátette: fokozatosan dolgozzák fel a szerződéseket, ezzel párhuzamosan nő a vakcinázó orvosok száma.

Minél több gyereket és fiatalkorút oltanak be, annál nagyobb az esély arra, hogy ősszel újrakezdődhet a tartós jelenléti oktatás, hangsúlyozza a tárca. „Biztosítsuk a gyerekeknek a teljes értékű oktatást, és vessünk gátat a világjárvány következő hullámának, amely rengeteg halálesetet és túltelített kórházakat jelent. Segítsünk közösen a kimerült egészségügyi alkalmazottaknak azáltal, hogy beoltatjuk magunkat és a 12 évnél idősebb gyerekeinket is” – zárta a szóvivő.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek