Egyik rendezvényről a másikra mehettünk a hétvégén

Miskolci Egyetemi Napok, Könyvtári majális, V. Avasi Borangolás és színházi évadot hirdető programok között válogathattak a szórakozást kereső miskolciak a múlt hétvégén.

Második alkalommal szervezett Könyvtári majálist a Népkertbe a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A rendezvény célja az olvasás és a könyvek népszerűsítése volt. Lackfi János József Attila-díjas költő, író, műfordító a diákoknak tartott interaktív előadást. Közösen keresték a választ a kérdésre: hol van a helye életünkben az irodalomnak és a verseknek? Sokféle érdekes programmal várták a családokat, akik tagjai a vetélkedőn adott helyes válaszokért fagyijegyet kaptak, amit később beválthattak fagyira.

 

Irány az Avasi Pincesor!

 

Nem csupán a Népkertbe tért vissza az élet, hanem a történelmi Avasra is: ötödik alkalommal került megrendezésre a Borangolás. Idén harminc pincét látogathattak meg vendégek és ismerkedhettek a bükki borokkal. A pincetulajdonosok és borászok célja, hogy felélesszék a városrész történelmi hagyományait. Népzenészek is csatlakoztak a programhoz, illetve az Avasi református templom szintén helyszínéül szolgált egy akusztikus hangversenynek: ott Takáts Eszter adott koncertet.

 

A Hooligans is fellépett a Miskolci Egyetemi Napok rendezvényén PTV Fotó: Vona Ildikó
A Hooligans is fellépett a Miskolci Egyetemi Napok “MEN 2016” rendezvényén

 

A belvárosi Déryné-kertben szombaton folyamatosan zajlottak a Miskolci Nemzeti Színház programjai, az Egyetemvárosban pedig május 5-7. között került megrendezésre a MEN 2016, ahol egymást követték a koncertek. Fellépett többek közt a Master Blaster, Belga, Hooligans, Majka és Curtis, Kozmix, Ocho Macho, Sky Fanatic, Hamvai PG. Az eltelt hétvégén olyan bőséges kínálat volt rendezvényből, hogy akár egyik koncertről a másikra lehetett menni a borsodi megyeszékhelyen.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek