Életmentő képzésen vettek részt a kecskeméti város rendészek

A napokban életmentő és újraélesztő képzésen vettek részt a kecskeméti város rendészek.

A közterület-felügyelők életmentő és újraélesztő képzésen vettek részt, amely egyaránt tartalmazott elméleti és gyakorlati oktatást is. Két évvel ezelőtt az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a kecskeméti mentőállomás munkatársainak jóvoltából a városrendészetnél volt már ilyen típusú oktatás, így a felügyelők rendelkeztek már hasonló tudással, azonban azt az intézmény vezetése frissíteni és bővíteni szerette volna – derül ki a Kecskeméti Városrendészet közleményéből.

Kurzuson a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő kecskeméti mentősök oktatták a város rendészeket, akik megtanulhatták hogyan kell elsősegélyt nyújtani, mit kell tenni, ha valaki elvesztette az eszméletét, megtudták, hogyan kell a különböző vérzéseket, töréseket ellátni, mi a teendő égés vagy fagyás által szerzett sérülésekkel, illetve az újraélesztést is megtanulhatták.

A felügyelők a hét minden napján közterületen tartózkodnak és az elmúlt időszakban több alkalommal találkoztak eszméletlen állapotban lévő, elsősegélynyújtásra szoruló polgárokkal, ezért is is tartják fontosnak, hogy ismereteiket rendszeres frissítésék és bővítésék, hogy a mentő kiérkezéséig a bajba jutott személyek segítséget nyújthassanak. -írja a BAON.hu

 

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek