Eljárás indult Čaputová ellen

Eljárást indított Zuzana Čaputová köztársasági elnök ellen a parlament összeférhetetlenségi bizottsága. Az eljárás egy panasz nyomán indult a reklámtilalom lehetséges megsértése ügyében.

„Az ügy Petra Vlhová sportoló mezével, valamint azokkal a pulzoximéterekkel kapcsolatos, amelyeket magáncégek ajánlottak” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Boris Susko (Smer), a bizottság elnöke a keddi ülés után. Susko hozzátette, a bizottság kikéri az államfő állásfoglalását, azután hoz döntést. Ha törvénysértést állapít meg, az államfőre akár 12 havi fizetésének megfelelő pénzbírságot is kiszabhatnak.

Susko hozzátette, a törvény egyértelműen meghatározza, mi számít reklámnak, az alkotmány pedig világosan kimondja, hogy köztisztségviselő nem reklámozhat semmit.

A beadvány szerint a Vlhová mezével készült fotókkal az államfő a sportoló szponzorainak kedvezett, és bizonyos márkákat népszerűsített. A pulzoximéterekkel kapcsolatban a panaszos azt kifogásolja, hogy a televízióban és az elnöki palota honlapján is megnevezte azokat a magáncégeket, amelyek ezeket az eszközöket adták. „Martin Daňo panaszt nyújtott be a köztársasági elnök ellen, és mivel a panasz megfelelt az alkotmányos követelményeknek, a bizottság eljárást indított” – tájékoztatta a TASR-t Ondrej Dostál (SaS) parlamenti képviselő, a bizottság tagja.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek