Előkészítik a Cifrapalota felújítását Kecskeméten

Lassan egy éve szalagkorlát figyelmezteti a gyalogosokat az omlásveszélyre Kecskeméten a Cifrapalota környékén, de most elkezdik a munkálatokat, így péntektől további forgalomterelés szükséges Kecskeméten, a Csányi János körúton, ugyanis felújítják a Cifrapalotát. 

Az épület felújításának előkészítése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával elkezdődött. Ennek keretében a következő hetekben a Cifrapalota felállványozása után szakrestaurátorok bontják le a pótolhatatlan, egyedi épületdíszeket. Ezek az építés óta soha nem voltak leszedve, eredeti rögzítésük az elmúlt több mint száz év alatt meggyengült. A lezárás az ősz folyamán, az épületen végzett további munkák függvényében megszűnik.

A lezárás a színes majolikamázzal fedett pirogránit Zsolnay épületdíszek balesetveszélyes állapota miatt vált elengedhetetlenné. A Csányi János körúton a gyalogos forgalom zavartalan biztosítása érdekében, a belső sáv lezárásával péntektől további forgalomterelés szükséges.

Kulturális örökségünk védelme mellett az anyagi károk elkerülése és a balesetek megelőzése érdekében kérik a lakosság szíves türelmét, megértését és együttműködését, az esetleges fennakadásokért pedig az elnézést! A Kecskeméti Katona József Múzeum, Kecskemét Megyei Jogú Város szakembereivel közösen azon dolgozik, hogy a város emblematikus épülete mielőbb ismét teljes pompájában várja a látogatókat. A múzeum működése a körbekerítés ellenére változatlan, kiállításainkkal továbbra is várják a látogatókat. – írja a BAON.hu

 

Juhász Márta


Hasonló cikkek