Engedély nélküli árusok Nyíregyházán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szabolcsi munkatársai a megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály munkatársaival együtt ellenőrizték az engedély nélküli külföldi árusokat a nyíregyházi piacon.

A cél, hogy kiszűrjék azokat, akik az értékesítés szabályait nem tartják be.

Az ellenőrök idén is kiemelt figyelmet fordítottak a külföldi árusok kereskedelmére, ugyanis közülük sokaknak még mindig nincs semmilyen engedélyük. A NAV munkatársai a nyíregyházi „KGST-piacon”, valamint a megye nagyobb településeinek vásárain is rendszeresen jelen vannak és a helyszíni bírságon felül a szabálysértők árukészletét is lefoglalják.

A kontárok a szabálysértésen túl a tisztességes gazdálkodóknak is kárt okoznak, ezért a NAV az idén több mint 25 akcióban vizsgálta a külföldi kereskedők árusítási engedélyét, a bizonylatolást és a foglalkoztatás szabályszerűségét. A társhatóságokkal közös akciókban 80 esetben derült fény szabálytalanságra és csaknem három tonna ismeretlen eredetű élelmiszert foglaltak le és semmisítettek meg a szakemberek.

Az ellenőrzés sorozat nem fejeződött be. A revizorok a tisztességes kereskedők érdekében továbbra is ellenőrzik a szabályok betartását, így hasonló vizsgálatokra folyamatosan lehet számítani a megye egész területén.

MTI

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek