Fejedelmi piknik a galántai kastély parkjában

Nagyszabású piknikkel nyitották meg a nyári szezont a neogótikus Esterházy kastély parkjában Galántán, június 8-án, szombaton.

A már hagyományosnak számító pikniket a festői szépségű kastély parkjában rendezték meg. Mindenki hozhatta a piknik-kosarait, pokrócait és együtt tölthettek, jó hangulatban egy kellemes, szórakozással egybekötött délutánt a galántai kastély parkjában. A piknik célja minden évben, hogy a barátok, családok és az ismerősök különleges helyen, kiváló atmoszférában múlassák együtt az időt, miközben megismerkedhetnek a galántai neogótikus Esterházy kastély történelmével és kulturális értékeivel.

Az ingyenes rendezvényen a nap folyamán a látogatókat a Fringia – Történelmi harc- és táncművészeti hagyományőrző egyesület tagjai szórakoztatták, és divatbemutató keretén belül bemutatták, milyen ruhákat viseltek az Esterházy grófnők a reneszánsz kortól egészen a kora 19-ik századig. A parkban lehetőség volt fotózkodásra és ragadozó madarak megtekintésére is, valamint a régió kézművesei és népi társas- és sportjátékok is várták az érdeklődőket.

A piknikezők megszemlélhették azt is, mennyit haladtak előre az Esterházy kastély felújítási munkálataival. A rendezvény Galánta város és Nagyszombat megye anyagi támogatásával valósult meg.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek