Fejlesztik Csongrád „homokos tengerpartját”

A csongrádi önkormányzat 35 millió forint támogatást nyert a Kisfaludy programban, így már most gondolhat a nyári szezonra, hiszen ebből az összegből fejlesztik tovább Csongrád “homokos tengerpartját”, a Körös – torok strandfürdőt.

A Körös-torok már eddig is számos vendéget vonzott, hiszen a homokos partszakasz nyáron tengerpartra emlékeztet. Ráadásul  az üdülőtelek és a város infrastruktúrája sokat javult az elmúlt években, hiszen 2018-ban és 2019-ben is jelentős előrehaladást értek el, többek között útburkolatokat raktak le és térfigyelő kamerákat üzemeltek be, hogy biztonságos legyen a nyaralás.

A mostani támogatásból olyan hiányosságokat szeretnének pótolni, ami továbbnöveli a vendégek komfortérzetét  és az aktív pihenést szolgálja. Egy új vizesblokk kialakításával, még több ivókúttal és a játszótér melletti családi mosdóval családbaráttá teszik a strandot, emellett korszerűsítik a tusolókat, ledes kijelezőkkel modernizálják a tájékoztatást és megépítenek majd egy új lejárót is, hogy az eddig kihasználatlan területek biztonságosan birtokba vehetőek legyenek.

A nyugodt, szép környezet nem csak a helyieket, hanem a turistákat is elkápráztatja, szívesen látogatják külföldiek is a tiszai strandot. Annak érdekében, hogy a határon túlról érkezők könnyebben tájékozódjanak angol és német nyelvű tájékoztató – és ismeretterjesztő táblákat helyeznek ki  és a tervek szerint a hangosbemondó rendszer is nagyobb szerepet kap majd a jövőben.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Ötvös Sándor/Sokszínű Vidék


Hasonló cikkek