Felkészítő táborba vonulnak nemzetünk szép-jelöltjei

Több száz jelentkező közül kiválasztották azt a tizennégy gyönyörű lányt, akik között ott van nemztünk szépe. A csapat egy hetes felkészítő táborban vesz részt, hogy mindenki a legjobb formáját hozza a végső megmérettetésen.

A gazdaság fellendítésével sokan, sokféleképpen próbálkoztak már, de szép lányokkal eddig még soha. Pedig talán pont ez hozza majd meg az áttörést, hiszen a Magyarországon Nemzet Szépe elnevezés alatt megrendezésre kerülő Miss Nation’s Beauty világverseny kapcsán szépségeinken keresztül a legjobb magyar termékeket is lehetőségünk lesz bemutatni a világ számos pontján.
A Magyarországon második alkalommal bemutatásra kerülő Nemzet Szépe szépségverseny természetesen nem csak a gazdasági szereplőknek, hanem a versenyzőknek is kedvez. A 2017-es verseny ugyanis a szervezők elmondása szerint az ország legmagasabb díjazású szépségversenye lesz.A Nemzet Szépe hivatott megtalálni azokat a valódi szépségeket, akik mind megjelenésükkel, mind pedig gondolkodásmódjukkal és értékrendjükkel kiemelkedőek. A standard nemzetközi elvárások (magasság, testalkat, arc, haj, mosoly, stb.) mellett más szempontok is érvényesülnek. Különös figyelmet kap a versenyzők tudása, ismerete, önérzete, amelyek szorosan kötődnek nemzetiségükhöz.

“Célunk, hogy a nemzetüket képviselő királynők hírül vigyék országuk turisztikai- és természeti értékeik, gasztronómiájuk, hagyományaik, történelmük és nemzeti specialitásaik ismeretét”

– mondta Felleg Vivien. Véleménye szerint fontosak a magyar export-import lehetőségek, a legjobb hazai vállalatok bemutatása.

“A világversenyen a jelentkezők kisfilmjeit komoly gazdasági szereplők előtt vetítik le, akik nem csak a szépségek, hanem befektetési lehetőségek megismerése után is érdeklődnek. A szépség ünneplésén túl a hazai élelmiszeripar, borkultúra, turizmus, természeti kincsek, tudományos fejlesztések, gazdasági kapcsolatok népszerűsítésének misszióját szeretnénk beteljesíteni”

– folytatta a versenyigazgató.

Több száz jelentkező volt. Két előválogatót tartottak: május 13-án Budapesten, a Silka Fashion-ben egy héttel korábban pedig a Vajdaságban, Adán. Innen kettő lány jutott tovább, míg Budapesten 12-en, közöttük egy szlovák versenyző. A nyolc tagból álló zsűri úgy döntött, hogy 14-en vesznek részt az egy hetes felkészítőtáborban. A cél, hogy megismerjék a lányok valódi énjét, kompetenciáit, mind e mellett pedig felkészíteni őket a gálaestre, mely egy magas színvonalú, elegáns showműsor lesz. A felkészítőtábor végén válasszák ki azt a 10 királynő jelöltet, akik részt vehetnek a döntőben, a Gödöllői Királyi Kastélyban június 17-én. Egyébként a magyar győztes majd 2018-ban mutatkozhat majd be a Miss Nation’s Beauty világversenyen.

A versenysorozat első győztese Özer Nóra egy éve lett szépségkirálynő, azóta rengeteg fontos feladata volt a hamarosan lediplomázó szépségnek.
Jogot hallgat, gyermekeknek segít és az idei Nemzet Szépe verseny szervezésében is részt vesz. Nórának sokat változtak a mindennapjai, mióta őt választották az ország történetében először a nemzet legszebbjének, és ezzel megnyerte az 5 millió forintot, az autót, két utazást és számos más értékes díjat. Kérdésünkre, hogy érzi magát miután megnyerte a versenyt, a következőt válaszolta:

„Fontosabb embernek érzem magam, mióta megnyertem a versenyt. Rávilágított arra, hogy mennyi probléma van a világban, amelyekkel foglalkoznunk kell és egy szépségverseny ehhez igazán jó alap. Szeretném idén is kivenni a részem a szervezésből, szerintem nagyon jó célokat tűztek ki maguk elé”

Fotókredit: Ofner Gergely


Hasonló cikkek