Felvidéki harcos a világelitben

Lisszabonban rendezik a világ legnagyobb jiu-jitsu versenyének tartott nyílt Európa-bajnokságot, a kontinensviadalon egy gútai induló is megmérettetik. Román Sándor a cselgáncsból igazolt át, reményekkel telve áll neki a versenynek.

A lisszaboni Odivelasban lévő sportlétesítményben tartandó jiu-jitsu-Eb-re több ezer résztvevőt várnak. Gútáról Román Sándor cselgáncsozó vesz részt érsekújvári csapattársával, Král Nikolasszal, akik a Ribeiro Jiu Jitsu Klub növendékeiként reprezentálják Szlovákiát.

Román Sándor elmondta, nem szokott év elején versenyezni, számára ez újdonság lesz. „Amit az ünnepek alatt felszedtem, azt most le kell dolgoznom. Ezt el akartuk kerülni, mivel amúgy is magasabb súlykategóriában indulok. 5-hetes kőkemény edzéssorozaton vagyok túl, volt, hogy napi 3x edzettem. Erősítő edzések és kondiedzések váltották egymást, volt jiu-jitsu- és dzsúdóedzés is. Egy egyhetes müncheni edzőtáborban is részt vettem. Így indulok Lisszabonba, ahol a kategóriámban több mint 100 harcos vár. Sokat köszönhetek edzőmnek és mentoromnak, Bilishich Tamásnak, valamint barátnőmnek a támogatásért.” – fogalmazott a gútai fiatalember. Hozzáfűzte, célja a dobogóra kerülés, illetve hogy a legtöbbet kihozza magából az összecsapások során.

Harcostársa, Král Nikolas is elégedett a felkészülésével. „Kisebb sérülések és betegség nehezítette a felkészülést, de már jól vagyok. Minden a tervek szerint alakult, sikerült fogyasztanom is. A versenyen Sanyival szeretnék döntőbe jutni és éremmel hazatérni. Nem lesz könnyű, de mindent beleadok.” – fogalmazott Král.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Fűri Gábor


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek