Fémhulladékból bájos állatszobrok

Legtöbbünknek otthon van egy fiókja, telis-tele régi kulcsokkal, evőeszközökkel, szerszámokkal és biztosítótűkkel. És habár mi nem igazán foglalkoznánk azzal vajon mire használhatjuk őket,  van egy művész Matt Wilson aki megragadná a lehetőséget. Kidobott tárgyakból és fémhulladékból készít bájos állatszobrokat.

Wilson még 2017-ben kezdett madárszobrokat készíteni, de portfóliója mára már mindenféle élőlénnyel bővült. A macskától a mókusig minden egyes kidolgozott darab a valós életbeli megfelelőjének formáját örökíti meg fémből. Wilson még egy imádkozó sáskát is készített, amely úgy néz ki, mint egy futurisztikus robotrovar. Feje, mellkasa, hasa és szárnyai ezüst étkészletből készültek, valamint hat recés lába is van, amelyek újrahasznosított fémeszközökből készültek. “Ez egy olyan darab, amelybe rengeteg időt és részletet fektettem” – árulta el Wilson.

Wilson fém emlősei és rovarjai lenyűgözőek, de a művész specialitásai a madárszobrok. Mindenféle tollas barát karakterét képes fémhulladékból megragadni, beleértve a harkályokat, a kék szajkókat és a baglyokat. Wilson ügyesen hegeszti össze a kanálfejeket és a villaágakat, hogy megteremtse a tollazatot, és gyakran göndör fémhuzalt használ a madarak karmainak.

Wilson újrahasznosítás során született munkái a környezetünk és az erőforrásaink megbecsüléséről szólnak.Művészként az a célom, hogy olyan műalkotásokat készítsek, amilyeneket az emberek még nem láttak, ugyanakkor a mindennapi anyagok azonosságában felismerhetőek legyenek” – mondja. “Csak remélni tudom, hogy a szobrok másokat is arra inspirálnak, hogy értékeljék azokat az egyszerű, elhanyagolt tárgyakat, amelyekből az alkotásaim születnek.


Hasonló cikkek