Ferenci Attila színész, valamint Lovász Edina és Zenekara nyerte az idei Versünnepet

Ferenci Attila beregszászi színművész, valamint Lovász Edina és Zenekara nyerte megosztva az idei Versünnepet, amely döntőjének a budapesti Nemzeti Színház adott otthont.

A magyar költészet napján tartották a döntőjét a hivatásos előadóművészeknek rendezett megmérettetésnek, amelyen a tizenegy legjobb produkció versenyzett magyar költők műveivel vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés és képzőművészeti alkotás kategóriákban – közölték a szervezők az MTI-vel.

 

A győztesek

 

Ferenci Attila, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház művésze Füzesi Magda Zárszámadás című versét szavalta, Lovász Edina és Zenekara pedig Petőfi Sándor Reszket a bokor, mert. című versének megzenésített változatát adták elő. Az első helyezettek pénzjutalomban részesültek, Párkányi Raab Péter képzőművész Versünnep kisplasztikáját Ferenci Attilának ítélte a grémium.

 

Ferenci Attila és Fornosi D.Júlia a Lila ákác c. előadásban (Fotó: Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház)

 

A produkciókat elbíráló zsűri elnöke Császár Angela színművész volt, mellette Erős Kinga kritikus, szerkesztő, a Magyar Írószövetség elnöke, Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző, a tavalyi verseny fődíjasa és Vincze Ottó képzőművész vett részt az értékelésben.

 

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Ferenci Attila színművész (Fotó: Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek