Attraktív fogathajtás Felsőszeliben

Sikeres rajtolt a dél-szlovákiai amatőr fogathajtók 2022-es versenysorozata. 33 fogat indult Felsőszeliben, s annyi néző gyűlt össze a futballstadion edzőpályája körül, mint még soha. Már az előzetes érdeklődés szerint erős mezőnyre lehetett számítani.

„Tízen dél-szlovákiai klubunkból, a többiek Magyarországról érkeztek. Végül a feketenyéki Gasparovics László mentette meg klubtagjaink becsületét, mindössze ő tudott az akadályhajtásban a magyarországiak közé ékelődni, miután közvetlenül a győztes gencsapáti Geröly Tibor mögött végzett – újságolta Vankó Imre házigazda, aki számos magyarországi ismerősét köszönthette az indulók között.

„Fél Magyarország itt volt, szinte minden körzet képviseltette magát. Gyakran járok hajtani déli szomszédunkhoz, és most vendéglátóim látogattak hozzánk, mivel náluk még nem kezdődött el a versenyidény. Én is indultam mindkét számban, vadászhajtásban 27 hajtó között legjobb dél-szlovákiaiként a hatodik helyet sikerült elcsípnem. Ebben a számban is a magyarországiak domináltak: a monori Pergel Imre győzött. Ő először járt nálunk, akárcsak számos további honfitársa. Kitűnőt időt fogtunk ki, sok néző volt. A versenyzésem ezúttal nem úgy sikerült, mint ahogy elképzeltem. De jól éreztük magunkat, jó társaság jött össze, mindannyian a barátaim. A hajtás mellett ez a lényeges.”

A kettes fogatokon kívül három egyes is versenyzett, a trió legjobbja a szintén felsőszeli Pónya Vilmos lett. Legközelebb, május 14-én egy faluval arrébb, Alsószeliben találkozik a mezőny.

Forrás: ujszo.com

Nyitókép: bumm.sk

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek