Folyamatosan fejlődik Csanytelek

Bár sok még a javítandó dolog a településen, folyamatosan szépül, fejlődik a Csongrád-Csanád megyei falu, önerőnek és pályázatoknak is köszönhetően

A közelmúltban két fontos tervet is véghezvitt az önkormányzat, felújították a temető járdáját és rendbe hozták az idősotthont is. Utóbbi különösen lényeges, hiszen az idős polgárok biztonságát, egészségét és életminőségét szolgálja, hogy korszerű körülmények között lakjanak.

A most lezárult munkálatokra négy millió forint saját forrást költöttek, amit az önkormányzat közös megegyezés alapján különített el erre a célra. Ám itt még nem állnak meg, hamarosan fel tudnak lépni a salétromosodás ellen, és tisztasági meszelést is végeznek majd, de ehhez újabb pénzforrást kell találniuk.

Erhard Gyula, polgármester a radio7.hu-nak mondott szavaiból kiderül, hogy a jövőben bőven lesz még mit kijavítani, korszerűsíteni a településen. Újabb milliókra volna szükségük, amit igyekeznek megteremteni. Főleg pályázati lehetőségeket keresnek.

A támogatási lehetőségekből nyert fejlődésre a temetői járda éppen jó példa, mert azt 10 millió forintnyi pályázati pénzből építették ki.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek