Folytatják Ukrajna támadását az orosz erők

Szerdán orosz rakéták romboltak le egy gátat az Inhulet-folyón, ami több településen áradást okozott. Oroszország csütörtökön ismét csapást mért Krivij Rihre, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szülővárosára. A támadások azt követően történtek, hogy az ukrán katonaság ellentámadásokkal visszafoglalta az északkeleti harkivi régió nagy részét.

 

Az orosz védelmi minisztérium közölte, folytatják a tüzérségi támadást

 

Az orosz védelmi minisztérium ismét azt közölte, hogy folytatják a tüzérségi támadást az ukrán csapatok ellen Harkiv vidékén. A dél-ukrajnai Mikolajiv és Herszon fronton az ukrán áldozatok számát ötszázra becsülik az elmúlt 24 óra alatt.

Tény, hogy a hónap eleje óta Ukrajna több száz települést foglalt vissza a harkivi területen, többnyire kisvárosokat és falvakat. Egyre több esetet tesznek közzé helyiek az orosz megszállás alatti erőszakos cselekményekről és kínzásokról.

 

 

Az ukrán hadsereg “stabilizációs” tervet indított a visszaszerzett területeken

 

Egy grakovei asszony mutatja, hogy merre temették el azokat, akiket lelőttek az utcán.

Alexander 40 éven át építette cégét. Fasisztának nevezi az oroszokat, akik mindent elpusztítottak.

Az ukrán hadsereg úgynevezett “stabilizációs” tervet indított a visszaszerzett területeken, és megkezdte az orosz kollaboránsok letartóztatását. Sokan mindent elvesztettek az orosz invázió kezdete óta.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) ismét felszólította az orosz erőket, hogy vonuljanak ki az atomerőművek területéről és közeléből.

Forrás: euronews.com

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek