Gazdag és sokszínű évadot zárt az egri Gárdonyi Géza Színház

A szakma és a közönség is nagy figyelemmel és elismeréssel követte az egri teátrum sokszínű és gazdag évadát – értékelte a most záruló évadot a színház igazgatója pénteken Egerben.

Blaskó Balázs kiemelte azokat a színházi kapcsolatokat és vendégjátékokat, amelyek révén Budapesten, Nyíregyházán, Oroszlányban, Győrben, Kisvárdán és Salgótarjánban, a határokon túl pedig Szerdaudvarhelyen, Nagyváradon, Székelyudvarhelyen és a finnországi Poriban mutathatták be darabjaikat.

Az eredményekről szólva elmondta: a most záruló évad 90 százalékos látogatottsággal zárul. A társulat 305 előadást játszott, ebből 209-et a nagyszínpadon, emellett 15 külföldi és öt hazai színház mutatkozott be az egri deszkákon.

Blasó Balázs nehezményezte, hogy bár ezen mutatóik alapján 50-60 millió forint többlettámogatásra lennének jogosultak, ennek ellenére az elmúlt 6 évben összesen 15 milliót kaptak.

Gratulált a színház minőségi munkájához, négy művészük Jászai Mari-díjjal való elismeréséhez, a teátrum nézettségi mutatóihoz Martonné Ádler Ildikó, Eger alpolgármestere. Szerinte a teátrumot a műfaji sokszínűség jellemzi.

 

Vélemény, hozzászólás?